Munkakörök

2008 – tanácsadó, Lexcellence Európai Közösségi Jogi és Szabályozási Tanácsadó Kft.

A Lexcellence Kft. szabályozási tanácsadási tevékenységei körében végzett, villamosenergia-ágazatot érintő jogharmonizációs elemzések kapcsán feladatom főként a francia nyelvterületű tagállamok szabályozási modelljei felkutatása és elemzése, emellett az EU Bíróság jogértelmezési gyakorlatának folyamatos figyelemmel kísérésében való közreműködés.

2006-2007 tanácsadó, Acquis Communications Kft.

A diploma megszerzése után az Acquis Communications Kft.-nél kezdtem el szakmai tevékenységemet. Itt pont olyan kutató-elemző feladataim voltak, amelyek közel álltak hozzám, és amelyek révén közelebbről is megismerhettem az uniós szabályozást és joggyakorlatot. A cég energetikai területeket érintő szabályozási tanácsadási tevékenysége keretében készített projektekben a francia nyelvű tagállamok szabályozási modelljeinek felkutatásában és jogharmonizációs szempontú elemzésében, emellett az uniós jogértelmezési gyakorlat folyamatos monitoringjában vettem részt.

Publikációk

Tartalom vagy forma? - Keletkeztet-e jövedékiadó-fizetési kötelezettséget, ha tévesen tüntették fel a vámfelfüggesztési eljárással szállított termékek vámtarifa-alszámát – ebben az ügyben adott ki jogértelmezést az Európai Unió Bírósága a Schenker és a NAV közötti eljárásban előterjesztett előzetes döntéshozatali eljárásban: SZAKma - Számvitel - Adó - Könnyvvizsgálat 2016/10. október

Végzettség

2000-2005 Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar (Budapest) Jogász szak, nappali tagozat
Diploma: 2006 tavaszán, cum laude minősítéssel

1994-2000 Patrona Hungariae Gimnázium, Budapest

Szakmai gyakorlat

2005-2006 – D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt., asszisztens
2004 nyara – Bajai Városi Bíróság

Nyelvismeret

Francia középfokú
Német alapfokú
Angol kezdő
(Latin középfokú)

Személyes adatok

1980. november 6-án születtem Szegeden.
Férjnél vagyok, két gyermekem van.